van gesprek tot dienst

Wanneer jij of de uitvaartverzorger contact opneemt met zoals jij was, maken we een afspraak voor een familiegesprek. Vaak al snel nadat bekend is waar en wanneer de dienst plaatsvindt. Op dit moment gebeurt het familiegesprek op afstand, met een video-belverbinding. 

 

In dat (video)gesprek komt alles samen. Ik leer het verhaal van jullie dierbare kennen en samen stellen we een mooie, persoonlijke afscheidsdienst samen in een vorm die bij hem of haar - en natuurlijk ook bij jullie - past. Aan de hand van alles wat we hebben besproken maak ik een draaiboek, een levensverhaal en eventueel een herinneringsboekje. Waar nodig adviseer ik bij de foto- en muziekkeuze. Bovendien zorg ik ervoor dat alles op tijd op de juiste plaats is, zodat jullie je volledig kunnen richten op het afscheid zelf.

Op de dag zelf ga ik de dienst voor. Mijn aandeel is afhankelijk van het aantal sprekers. Het belangrijkste is dat degene die is overleden nog één keer in het licht wordt gezet, zoals hij of zij was. Dat we nog één keer het verhaal van zijn leven horen. En mensen misschien wel met meer herinneringen naar huis gaan dan waar ze mee kwamen...

  • LinkedIn - Karin Bos