• LinkedIn - Karin Bos

van gesprek tot verhaal

We maken een afspraak in de eerste dagen na het overlijden. Dat kan rechtstreeks of via de uitvaartverzorger. Vaak volgt ons gesprek al snel na het maken van de rouwkaart, als bekend is waar en wanneer de uitvaart plaatsvindt. Zodat ik tijd heb om het verhaal uit te werken en jullie om wijzigingen aan te brengen. Het schrijven is pas klaar als het verhaal voor jullie gevoel goed is.

 

Bij het gesprek, gewoon thuis, zitten vaak één of meerdere mensen die belangrijk waren in iemands leven: een partner, kind, broer of zus. Een goede vriend kan natuurlijk ook. Een uur of twee hebben we zeker nodig om een goed beeld te krijgen van hoe de overledene in het leven stond, welke belangrijke momenten er waren en wat hij betekend heeft voor de mensen die hij achterlaat. 

 

Vervolgens ga ik met alles wat ik gehoord heb aan de slag om een mooi verhaal te schrijven van zo'n tien tot vijftien minuten. Op de dag van de uitvaart ben ik er de hele bijeenkomst bij en draag ik op een afgesproken moment het verhaal voor. Het is ook mogelijk om het verhaal zelf voor te dragen.